Isoleren

GRATIS DAKINSPECTIE OF OFFERTE AANVRAGEN​

Vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

Dak isoleren

Wilt u uw dak laten isoleren? Heel verstandig. Uw huis of bedrijfspand kan namelijk tot wel 30% van de warmte via het dak verliezen. Schakel daarom de specialisten in van ST dakwerken.
Met onze jarenlange ervaring, deskundige oplossingen en vakkundige werkzaamheden zijn wij uw partner voor al het dakonderhoud. Alle materialen die wij inzetten voldoen aan de Europese richtlijnen en alle werknemers van ST dakwerken zijn VCA gekeurd. Ook geven wij tot een all-in garantie op ons werk. Zo bent u dus verzekerd van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid die u van ons gewend bent.

Het belang van een goede dakisolatie begint met het feit dat warme lucht stijgt. Is uw dak niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een hoop van deze warmte via het dak van uw woning of bedrijfspand. Laat u het dak door ons isoleren? Dan wordt er meer warmte vastgehouden. Dit levert u enorm veel voordelen op. Denk aan:

 • Verhoging van de waarde van uw woning
 • U draagt bij aan een beter en duurzaam milieu
 • Een besparing tot wel €600 op uw energierekening per jaar
 • Wonen/werken in een meer comfortabele omgeving
 • U beschikt al in een zeer korte termijn over een goede dakisolatie

Schakelt u ons in om uw dak te laten isoleren? Dan ontvangt u tot maar liefst 10 jaar garantie op onze werkzaamheden.

Isoleer dak aan de buitenzijde

Waarom hiervoor kiezen: Door uw dak van buitenaf te isoleren, blijft de binnenkant van uw huis onaangeroerd. Dit is echter nog een flinke klus aangezien de dakbedekking (tijdelijk) verwijderd moet worden. Mocht u toch de dakbedekking willen vervangen, dan is dit de uitgelezen kans om tegelijkertijd het dak aan de buitenzijde te isoleren.

Dak aan de binnenzijde isoleren

Waarom hiervoor kiezen: Wanneer u uw dak aan de binnenzijde isoleert, blijft de dakbedekking en dakconstructie volledig intact. Deze isolatiemethode is niet zo ingrijpend als dakisolatie van buitenaf. De kosten zullen daardoor lager zijn. Een schuine geïsoleerde wand wordt meestal afgewerkt met gipsplaten. Sommige isolatiematerialen zijn echter al voorzien van een afwerklaag. In dat geval kunnen de werkzaamheden snel worden uitgevoerd en bespaart u wat geld.

Hellend dak isoleren

Waarom hebben we schuine dak isolatie nodig? Aangezien een kwart van alle warmte verloren gaat via het dak van een niet-geïsoleerde woning, kan slechte isolatie kostbaar zijn voor eigenaren en huurders van onroerend goed.

Aangezien hellende daken tegenwoordig tot de meest populaire bouwmethoden behoren, is een goede isolatie vereist om de brandstofkosten te verlagen en de efficiëntie in zowel woningen als kantoorgebouwen te verbeteren.

Door onder, boven en tussen de spanten van een schuin dak isolatie aan te brengen, kan ook in de woning of het gebouw meer bruikbare en bewoonbare ruimte worden gecreëerd.
Omdat geluidsoverlast in de stad inmiddels een groot probleem blijft vormen, kunnen goed geïsoleerde schuine daken bijdragen aan een rustige leefomgeving.

Plat dak isoleren

Het isoleren van een plat dak is een klus die tijdens de bouw moet gebeuren. Het achteraf aanbrengen van isolatie voor platte daken is een moeilijke taak en vaak een rommelige taak waarbij de waterdichte laag die het dek afwerkt, omhoog moet worden getrokken om er isolatie voor platte daken onder te plaatsen. Zonder isolatie van platte daken kunt u uw gebouw of uitbreiding niet door de regelgeving laten komen. Een plat dak isoleren is in eerste instantie de beste manier om tot een goed geïsoleerde, vakkundige en mooie constructie te komen.

Door uw dak goed te laten isoleren, bespaart u veel stookkosten. Daarnaast is een goed geïsoleerd huis comfortabeler en beter voor het milieu. Welke voordelen levert dakisolatie u op?

 • Waardestijging van de woning.
 • Minder geluidsoverlast.
 • Een veiligere woning door brandwerend isolatiemateriaal.
 • Comfortabeler, warmer huis.
 • Minder belasting voor het milieu.
 • U kunt mogelijk honderden euro’s aan stookkosten per jaar besparen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dak te isoleren, dit is mede afhankelijk van de stand van het dak. Platte daken kunnen het beste aan de bovenkant geïsoleerd worden, want isolatie aan de onderzijde geeft namelijk een groot risico op dakrot. Schuine daken zijn zowel van binnen als van buiten te isoleren. Isolatie aan de buitenzijde levert de beste isolatiewaarde, doordat het goed aansluit.

Als u een zolder heeft en deze niet verwarmt, kunt u de zoldervloer of het plafond van de verdieping onder de zolder isoleren.

De kosten van dakisolatie liggen door de verschillende mogelijkheden flink uiteen. Het isoleren van een zoldervloer (met een onverwarmde zolder) valt over het algemeen lager uit dan het isoleren van een schuin dak (met verwarmde zolder).

Het rendement van dakisolatie kan vergeleken worden met een rente op een spaarrekening van 9 procent.

Gestelde eisen aan dakisolatie

Dakisolatie moet een minimale warmteweerstand (R-waarde) van 3,5 m²K/W hebben. Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren. Volgens de kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 wordt deze verplichte isolatiewaarde gehaald met isolatiemateriaal van 130 mm dik.

GRATIS DAKINSPECTIE OF
OFFERTE AANVRAGEN​

Vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

Wanneer u een aanvraag indient komt er iemand kosteloos langs om een offerte op te stellen.

error: Content is protected !!