Dak vernieuwen

GRATIS DAKINSPECTIE OF OFFERTE AANVRAGEN​

Vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

Dak vernieuwen

Wij gaan bij ST dakwerken graag secuur, grondig, efficiënt en professioneel te werk. Daarom beschikken wij over een geschoolde en deskundig team van dakdekkers. Ons team is zodanig opgeleid om efficiënt en snel een dak te kunnen vervangen.

En daarom begint alles bij het treffen van de juiste voorbereidingswerkzaamheden. Als eerste starten wij met een grondige dakinspectie. Vervolgens bepaalt de inzet van een team van vakmensen en het gebruik van de juiste materialen (zowel isolatie als pannen) het eindresultaat. Echter zijn wij pas tevreden, wanneer u tevreden bent met het eindresultaat.

Hellend dak vernieuwen

Op een bepaald moment in het leven van een hellend dak zal er meer nodig zijn dan alleen kleine dakreparaties. Een goed geconstrueerd hellend dak kan 50 jaar en langer meegaan, maar als een paar loden dalen zijn verdwenen, een paar nokpannen zijn gebarsten, sommige pannen of leien zijn verschoven en er lekken of condensatie in het hok verschijnen, dan is het misschien tijd voor een volledige renovatie van uw dak.

Een schuin dak kan vanaf de installatiedatum meer dan een eeuw intact blijven en de bewoners van het pand helpen beschermen tegen de nadelige gevolgen van barre weersomstandigheden, maar soms kan er toch schade ontstaan.

U bent misschien bang dat uw dak beschadigd is, bijvoorbeeld omdat het plafond na een regenbui lekt. U kunt dat dak echter gratis door ons laten inspecteren. Als we problemen opmerken, kunnen we kosteneffectieve reparaties uitvoeren of een vervangend dak plaatsen als we dat nodig achten.

Belangrijke factoren die bijdragen aan de kosten van een nieuw dak zijn:

  • De oppervlakte van het dak in vierkante meters
  • Het materiaal dat wordt gebruikt voor de dakbedekking
  • Gemakkelijke toegang tot het dak – bungalows zullen minder kosten omdat de steigerkosten veel lager zullen zijn
  • De complexiteit van het dak – hoeveel dalen, heupen en schoorstenen zijn er
  • De hoeveelheid te hergebruiken dakpannen – afhankelijk van de staat van de pannen kan vaak 60-80% van de kleipannen op een dak worden hergebruikt. Een dak met 100% nieuwe pannen kost meer.

Plat dak vernieuwen

Als de dakbedekking van een plat dak in slechte staat is en er regelmatig lekkages optreden, kan het nodig zijn om het dak te vervangen. Soms is een volledige dakrenovatie nodig, terwijl in andere gevallen kan worden volstaan met het vervangen van de dakbedekking. Het vervangen van een plat dak is ook de uitgelezen kans om isolatie aan te brengen. In dit artikel leest u meer over de prijs en de mogelijkheden om een plat dak te vervangen of te renoveren.

Hoeveel kost het repareren of vervangen van een plat dak?

Afhankelijk van het materiaal dat u kiest voor uw plat dak, zal de prijs die u kunt verwachten te betalen voor de reparatie of vervanging ervan verschillen. Hier zijn de belangrijkste materialen en de bijbehorende kosten, evenals de verwachte arbeidstijd.

Dit artikel gaat in op alle belangrijke factoren die u moet weten als het gaat om het repareren en vervangen van uw plat dak, van hoeveel het kost om een plat dak te repareren of te vervangen, wat van invloed is op de kosten van het repareren of vervangen van een plat dak, hoe om geld te besparen op het repareren of vervangen van een plat dak, wat er komt kijken bij het repareren of vervangen van een plat dak en hoe u een dakdekker kunt vinden en inhuren.

Wat beïnvloedt de kosten van een nieuw dak?

Verschillende factoren zijn van invloed op de uiteindelijke kosten van een nieuw dak. We gaan hieronder dieper in op deze factoren, zodat u weet waar u op moet letten bij het maken van een budget voor uw dak.

De dakmaat

Hoe groter het dak, hoe hoger de reparatie- of vervangingskosten. Dit staat ook voor de hoogte van uw eigendom, aangezien hogere gebouwen meer steigers nodig hebben om dakdekkers te ondersteunen terwijl ze werken, wat uw kosten aanzienlijk zal verhogen.

De vorm en stijl van het dak

Zoals weergegeven in de bovenstaande tabel, hebben verschillende vormen en stijlen van daken verschillende kosten. Als u overweegt om met een kleiner budget te werken, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te overwegen welke dakstijl het beste past bij uw behoeften en uw budgettaire vereisten.

Pannendaken

Pannendaken zijn veruit de meest voorkomende. Het is belangrijk op te merken dat er verschillende varianten zijn qua maat en kwaliteit, wat tot uiting komt in de prijs die u betaalt voor dakpannen.

Leisteen is bijvoorbeeld de duurste en meest duurzame tegelsoort die verkrijgbaar is en kan veel langer meegaan dan goedkopere varianten als klei of cement.

Platte daken

Garages, aanbouwen, bepaalde schuren en andere bijgebouwen hebben typisch platte daken. Platte daken zijn over het algemeen goedkoper om te vervangen of te repareren, maar zijn gevoeliger voor schade, met name waterophoping.

De kosten van het vervangen van een plat dak variëren afhankelijk van de materialen die u besluit te gebruiken voor de klus.

Vervangen en isoleren van een pannendak

Wanneer u in een rijtjeswoning woont en uw daklijn door moet lopen met de aangrenzende woningen, kunnen we isoleren met een nauwelijks dakverhogende isolatiefolie. Deze isolatiefolie wordt aangebracht op het bestaande dakbeschot, waarna we het dak opnieuw opbouwen. Bestaande dakonderdelen kunnen, zonder noemenswaardige aanpassingen, gehandhaafd blijven.

Wij bieden een ruime keuze in dakpannen, isolatiemogelijkheden en dak(isolatie)folies. Om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen, is een volledige dakrenovatie een goede optie. Hierbij halen wij de pannen, panlatten, tengels en indien nodig het dakbeschot van het dak, waarna we een isolatieplaat naar keuze aanbrengen en het dak opnieuw opbouwen.

Wij willen ten alle tijden dat u voor geen verrassingen komt te staan en daarom kijken wij samen met u naar het budget. Zodat de dakrenovatie binnen uw budget blijft en uiteraard kijken wij naar het meest goedkope uitvoering. Wij denken graag met u mee en willen de kosten zo laag mogelijk houden voor onze klanten. Daarom kopen wij ons materiaal groot in, hierdoor zijn wij zeer voordelig.

Bent u geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvende offerte voor het vervangen en eventueel isoleren van uw pannendak, neem dan contact met ons op.

GRATIS DAKINSPECTIE OF
OFFERTE AANVRAGEN​

Vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

Wanneer u een aanvraag indient komt er iemand kosteloos langs om een offerte op te stellen.

error: Content is protected !!