Dakrenovatie

GRATIS DAKINSPECTIE OF OFFERTE AANVRAGEN​

Vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

Dakrenovatie

Is uw dakgoot toe aan vernieuwing, maar is vervanging nog niet nodig? Dan kunt u de goot laten renoveren. Afhankelijk van het materiaal gaat uw dakgoot 15 tot soms zelfs 50 jaar mee. Door een simpele renovatie te laten uitvoeren, kunt u de levensduur van uw goot met vele jaren verlengen. Kleine maatregelen kunnen ervoor zorgen dat uw dakgoot optimaal is beschermd tegen alle weersomstandigheden. Onze medewerkers lichten u graag in over de renovatie mogelijkheden bij uw dakgoot.

Hellend dak renoveren

Op een bepaald moment in het leven van een hellend dak zal er meer nodig zijn dan alleen kleine dakreparaties. Een goed geconstrueerd hellend dak kan 50 jaar en langer meegaan, maar als een paar loden dalen zijn verdwenen, een paar nokpannen zijn gebarsten, sommige individuele pannen of leien zijn verschoven en er lekken of condensatie in het hok verschijnen, dan is het misschien tijd voor een volledige renovatie van uw dak.

Extra reparaties die tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd, zijn onder meer:

  • Vervangen van verrotte boeiboorden, kozijnen en windschermen.
  • Schilderen van boeiboorden, kozijnen en windschermen (steigers gebruiken voor toegang);
  • Dakgoten vervangen;
  • Een nieuw dak kan alle nieuwe dakpannen of leien betekenen of het kan gaan om het vervangen van de pannen die beschadigd zijn of die weinig leven meer in zich hebben. Kleitegels en leien kunnen 100 jaar of langer meegaan en betontegels 50 jaar plus. Als de meeste tegels nog bruikbaar zijn, kunnen de beschadigde tegels worden vervangen door teruggewonnen tegels. Als alternatief kunnen de oudere bruikbare tegels / leien worden verkocht en kan een geheel nieuw pannendak worden aangelegd.

Belangrijke factoren die bijdragen aan de kosten van een nieuw dak zijn:

  • De oppervlakte van het dak in vierkante meters
  • Het materiaal dat wordt gebruikt voor de dakbedekking
  • Gemakkelijke toegang tot het dak – bungalows zullen minder kosten omdat de steigerkosten veel lager zullen zijn
  • De complexiteit van het dak – hoeveel dalen, heupen en schoorstenen zijn er
  • De hoeveelheid te hergebruiken dakpannen – afhankelijk van de staat van de pannen kan vaak 60-80% van de kleipannen op een dak worden hergebruikt. Een dak met 100% nieuwe pannen kost meer.

Plat dak renoveren

Het renoveren van een plat dak is een slimme investering. Bij vervanging van de dakbedekking, is het zinvol om het dak grondig aan te pakken en te voorzien van goede renovatie. Dit zorgt voor extra comfort en kan de kosten snel terugverdienen. Bij een plat dak is het aan te raden om renovatie, waarbij je tegelijk kunt denken aan isolatie aan de bovenzijde van het dakbeschot aan te brengen. Hierdoor ontstaat een warm-dak-constructie, waardoor condensvorming tegen het hout wordt voorkomen. 

Een plat dak renoveren kan op 3 manieren: je kan de dakbedekking vervangen, het dak isoleren of de volledige dakconstructie vernieuwen. Welke methode het meest aangewezen is, is vooral afhankelijk van de staat van het dak. Het is ook mogelijk om verschillende werken te combineren. Dat je het dak meteen mee isoleert als het aan renovatie toe is. Uw plat dak aan renovatie toe? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct geheel vrijblijvend een gratis offerte aan.

Schade aan het dak: mogelijke oorzaken

De meeste schade aan platte daken wordt veroorzaakt door derden, die mogelijk een steiger hebben neergezet om elders reparatiewerkzaamheden uit te voeren of die de dakbedekking beschadigen door naar boven te gaan voor onderhoud aan airconditioning koelkast of zonnepanelen. Schade door veroudering is een andere mogelijkheid: wanneer dakbedekkingen het einde van hun levensduur naderen, of waar splijten en blaren kunnen ontstaan. Als het om groene daken gaat, is onvoldoende onderhoud de meest schadelijke factor, samen met een slecht ontwerp, inclusief onjuiste specificatie.

GRATIS DAKINSPECTIE OF OFFERTE AANVRAGEN​

Vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

Wanneer u een aanvraag indient komt er iemand kosteloos langs om een offerte op te stellen.

error: Content is protected !!